Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στους μετανάστες και στους πρόσφυγες

Ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στους μετανάστες και  στους πρόσφυγες

Το παρόν πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενσυναίσθησης και
αλληλεγγύης στους μετανάστες και στους πρόσφυγες.




1ο: Διαβάζουμε το βιβλίο



Το ταξίδι των προσφύγων διηγείται ένα εικονογραφημένο παραμύθι με πρωταγωνίστρια τη μικρή Χαλιμά, ένα κορίτσι που φεύγει από τη χώρα του για να βρει και να φέρει τη βροχή, στον άνυδρο τόπο του.

«Το Ταξίδι της Χαλιμά» είναι ένα παραμύθι που δημιουργήθηκε από τον Νίκο Καλαϊτζίδη, τη μη κερδοσκοπική θεατρική ομάδα του "mermiξ" και δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι, μάλιστα, το μετέφρασαν στα αραβικά, τα περσικά και περίπου άλλες 20.
Βασίστηκε σε παραδοσιακά συριακά λαϊκά παραμύθια και μιλάει για τη Χαλιμά που θέλει να φτάσει στη γη της βροχής. Για να τα καταφέρει πρέπει να περάσει από πολλές χώρες στις οποίες θα κάνει πολλούς καινούργιους φίλους.

«Επειδή το τελευταίο πράγμα που θα έπαιρναν μαζί τους τα παιδιά πρόσφυγες είναι ένα βιβλίο, θέλαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά 
αλλά και να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα παιδιά για το δύσκολο ταξίδι των προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καλαϊτζίδης.
«Έγραψα λοιπόν αφού έκανα μελέτη και έρευνα στα λαϊκά αραβικά παραμύθια, μια ιστορία που δεν έχει μέσα "κακούς" ανθρώπους, βασιλιάδες και πριγκίπισσες, και βία και μιλάει για το ταξίδι των προσφυγόπουλων»

Φύλλα εργασιών:

Απαντώ στην Χαλιμά:


Γράφω το δικό μου παραμύθι για το ταξίδι του δικού μου ήρωα!



Αναγνωρίζω συναισθήματα







2ο.Ας δούμε και το ταξίδι της Ivine


              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Lapbook μαθαίνω για τη γη!

  https://drive.google.com/file/d/1mfv2i6KuPtiXlQy_2mb-4v-rUw9sgbXG/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1BKMtcQsgoTtxq_cFbWHlm_...